15 augustus 2014 / Dresden ♥ - what to do's?

Dresden was zo'n stad waar ik helemaal geen verwachtingen van had. Janieke kwam er mee toen we onze planning samen stelden en ik had zoiets van - waarom niet? Gelukkig was ik niet de enige die eigenlijk nog nooit van deze stad gehoord had, want als ik vertel dat ik daar geweest ben, kijken mensen me vaak aan met een vraagteken in hun ogen. Daarom naast wat tips ook even een topografisch en historisch lesje ;)

Hier ligt dus Dresden. Precies tussen Berlijn en Praag in trouwens. Zoals je ook kunt zien, ligt de stad aan de Elbe. Deze loopt recht door het oude en het nieuwe centrum, en zorgt voor prachtige plaatjes. De bruggen die over deze rivier heen lopen zijn ook erg mooi, ze waren eerst zelfs een UNESCO heritage, maar omdat er één nieuwe en niet zo charmante brug bij is gekomen, is dit ingetrokken.

Dresden is een barok stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad echter zwaar gebombardeerd, waarbij veel van de prachtige gebouwen vernietigd zijn, of zwaar beschadigd. Gelukkig is na de WOII besloten om deze monumenten weer op te bouwen, waardoor de stad nu nog steeds prachtig is om te zien.
Zoals ik eerder al zei, is de stad verdeeld in de oude en de nieuwe stad. In de oude stad vind je alle prachtige gebouwen, met constant een prachtige view over de Elbe. Daarnaast hangt er een hele fijne sfeer. Daarnaast is er nog een heerlijk park - Volkspark Großer Garten - waar in de zomer veel gezinnen zich verzamelen en genieten van de heerlijke rust. Aan het einde van het grote park bevindt zich ook nog een prachtig kasteeltje. Andere must visits zijn de Zwinger, Semperoper, Frauenkirche, en alle andere prachtige barokgebouwen. Het is heerlijk om door de oude stad te wandelen en je te laten verassen door alle prachtige gebouwen.

Toch is je bezoekje niet compleet als je niet in de nieuwe stad bent geweest. Hier bevond zich ons hostel - Hostel Mondpalast - een zeer net hostel met een leuke bar eronder. Helaas werkte de WIFI alleen in de bar er beneden, en het was daar wel de bedoeling dat je iets dronk - dus dat is een minpuntje. Verder is de nieuwe stad vol met leuke terrasjes, restaurantjes en heel veel gezelligheid. 's Avonds leeft het hier echt op en zitten alle terrassen vol. Heel gezellig!


Eettentjes die ik zou aanraden zijn er weinig, we waren er maar kort. Dag 1 aten we bij Curry & co., dit zou de beste currywurst ooit zijn. Ik had nog nooit currywurst op en was ook niet echt impressed, maar dat heeft er waarschijnlijk meer mee te maken dat ik curry wurst niet zo lekker vind. Dag twee aten we heerlijk bij een restaurantje waarvan ik helaas de naam niet meer weet. Ze hadden traditionele Deutsche flammkuchen en ik at een heerlijke salade. Met een mooi uitzicht op de Elbe en een heerlijke biertje erbij was dat genieten.Dresden is vooral een hele mooie en gezellige stad. Het wordt niet voor niks 'Florenz an die Elbe' genoemd, want zo voelt het echt een beetje. Er hangt een heerlijke sfeer, het is er prachtig en er is zat te beleven. Ik had totaal geen verwachtingen en heb echt heel erg genoten van Dresden!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen