23 augustus 2014 / Frambozen-chocolade muffinsIk heb echt een haat-liefde verhouding met food photography. De ene keer komen er pareltjes van foto's uit, waarbij ik me echt verbaas over dat dat gelukt is. De andere keer ben ik er bijna een uur mee bezig en zit er misschien maar één leuke foto tussen. Ook deze keer was het weer zover - het lukte voor geen meter en na een foto of 30 gemaakt te hebben, bleek ook nog eens mijn camera leeg te zijn. Damn. Gelukkig zitten er nog een paar leuke foto's bij, want deze muffins zijn wel killer. Heel erg lekker.

Ik wilde een receptje maken uit Wat Katie eet, maar het kwam met bakken uit de lucht. Ik had 's ochtends een vermoeiende afspraak gehad, waarbij ik al een keer door de regen had moeten fietsen, en had eigenlijk geen zin om voor twee ingrediënten naar de winkel te fietsen. Dus dacht ik het recept zo aan te passen dat ik wel alles in huis had. Helaas lagen in de diepvries niet de frambozen waarvan ik dacht dat die er lagen, en moest ik toch nog de deur uit, maar ondertussen maakte ik wel het aangepaste recept. And I'm glad I did. Ze zijn heerlijk!Volgens het originele recept zijn het ontbijtmuffins, maar daar vind ik ze véél te zoet voor. Al heb ik er wel eentje als ontbijt op, het is niet zo dat ik ze zou aanraden qua healthy stuff.

Ingrediënten:

185 gram zelfrijzend bakmeel
65 gram amandelmeel
130 gram kristalsuiker
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
rasp van een halve citroen
snuf zout
2 theelepels vanille aroma
120 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
2 eieren, losgeklopt
150 gram frambozen, evt. diepvries
60 gram pure chocolade
optioneel: amandelschaafsel voor over de muffins

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet ook vast je muffinvorm klaar met 12 papiertjes erin.

Meng het bakmeel, amandelmeel, de kristalsuiker, het bakpoeder, kaneelpoeder, de citroenrasp en het zout in een kom. Meng in een andere kom het vanille aroma, de gesmolten boter, de eieren en 180 milliliter warm water (gewoon warm als in de heetste stand van je kraan). Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten met een houten spatel. Roer dan voorzichtig de chocolade erdoor en voeg als laatste de framboosjes toe. Schep in elk muffinvormpje een lepel beslag, hiervoor gebruik ik altijd een ijslepel. Zorg dat de vormpjes niet voller zitten dan 3/4.

Bestrooi evt. de muffins met wat amandelschaafsel (het ziet er leuk uit, maar voegt weinig toe aan de smaak). Bak ze in 30 minuten gaar, tot er een satéprikker schoon uitkomt. Enjoy!

6 opmerkingen

 1. Dit lijkt me zo lekker, krijg er honger door!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit receptje ga ik opslaan en onthouden! Bedankt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk! Ik hou zo van ontbijtmuffins, ook als ze eigenlijk te zoet daarvoor zijn :P Ik ga ze eens een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen