10 augustus 2014 / Kokoscrumble met frambozen en perziken

Perziken, perziken, oh wat hou ik ervan. En toch liggen ze vaak net te lang weg te rotten in de fruitschaal. Die twee dagen dat ze namelijk perfect rijp zijn, zijn zo snel voorbij, helemaal als je veel moet werken. Deze waren eigenlijk net ietsje te rijp (en over van de taart die van de week online komt). Tijd voor een perfect dessertje! Ontzettend makkelijk, heerlijk en zo zomers. Ik hou ontzettend van crumbles en dit is er weer eentje die ik zeker regelmatig ga maken.

Merken jullie trouwens dat ik iets meer aandacht stop in mijn eetfoto's? Ik probeer ze in goed licht te maken en schiet er vaak een stuk of 50 - waar dan uiteindelijk een paar goede foto's uitkomen. Ook probeer ik wat met styling te doen. Ik vind het heel erg leuk om te doen, maar heb er niet altijd puf voor. Ik maak nu 40-urige werkweken bij mijn bijbaantje en ben toch echt kapot als ik thuis kom. En als je pas om 3 uur 's nachts klaar bent met werken zit in daglicht foto's maken er natuurlijk ook niet in ;)2 perziken, geschild, pit verwijderd en in dunne partjes
200 gram diepvries frambozen
vanille ijs of yoghurt voor erbij

kokoscrumble
100 gram geraspte kokos
150 gram kristalsuiker
1 eiwit

Verwarm de oven voor op 160°C. Verdeel de perziken en frambozen over 4 ovenvaste schaaltjes van ongeveer 250 ml. Meng voor de crumble de kokos, suiker en eiwit in een kom. Schep over het fruit en bak de crumble in 20 minuten lichtbruin in de oven. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of wat lekkere yoghurt erbij.

Tip: Ben je met minder personen? De crumble blijft een aantal dagen lekker en hij is dan makkelijk nog te verwarmen in de magnetron. Stiekem zou je dit zelfs als guilty pleasure ontbijt kunnen eten met een flinke schep yoghurt. Jum :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen