16 augustus 2014 / Pecannoten-gembercake met perziken

Deze taart maakte ik twee jaar geleden voor mijn verjaardag en toen ik daaraan dacht moest ik hem snel nog een keer maken. Een kruidige cake met een yummy frosting en heerlijke sappige perzik erop. Jee, wat lekker zeg! 's Avonds nam ik ook nog een stuk mee voor een vriendinnetje dat die nacht 18 zou worden en het feest was compleet. It's definitely a birthday kinda cake.



voor de cake:

140 gram tarwebloem
70 gram pecannoten, fijngemalen in een keukenmachine
1 snufje zout
2 theelepels baking soda
30 gram gember, geschild en fijngeraspt
200 gram dark brown sugar
100 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eieren
125 ml halfvolle melk

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 20ØCM in en leg een rondje bakpapier erin.

Zeef de bloem, pecans, het zout en de baking soda en meng deze. Zet apart.

Met een mixer, meng de gember, bruine suiker en boter. Klop dit tot het luchtig en lichter van kleur is, dit duurt ongeveer 4 minuutjes. Voeg de eieren een voor een toe, klop deze tussendoor goed door. Voeg het bloem-mengsel in twee beurten toe, afwisselend met de melk. Klop goed na elke toevoeging, maar mix het niet te lang.

Giet het beslag in de bakvorm. Bak ongeveer 55 minuten, test dan met een satéprikker of deze wanneer in de cake gestoken er schoon uitkomt. Haal de bakvorm uit de oven en laat compleet koelen.

voor de frosting:

3 of 4 eetlepels bloem
125 ml halfvolle melk
1/2 eetlepel vanille aroma
115 gram boter
50 gram bruine suiker

Meng de melk en de bloem in een klein pannetje en kook dit op middelhoog vuur, ondertussen constant roerend, tot het mengsel duidelijk dikker wordt. Haal van het vuur en laat compleet afkoelen. Roer de vanille erdoor.

Meng met een mixer de boter en bruine suiker tot een luchtig, romig mengsel. De suiker moet niet meer 'grainy' zijn, hij moet gewoon compleet opgenomen zijn. Dit kan goed een minuutje of 10 duren. Voeg daarna het melk-bloem mengsel toe. Klop dit tot het een egaal mengsel is en smeer dan de frosting over de compleet afgekoelde cake.

voor de topping:

2 perziken

Snijd de perziken in mooie plakjes en leg deze in een rondje op de frosting. Evt. kun je hier nog een beetje poedersuiker overstrooien.

1 opmerking

  1. awww wat een lekker recept, en supermooie foto's!
    Je blog ziet er trouwens ook echt prachtig uit :)
    ik heb hem net ontdekt maar ik kijk uit naar je volgende artikel <3

    Xx julia

    BeantwoordenVerwijderen