25 augustus 2014 / Week's end - week 34

Dit was de week gericht op nieuwe studenten leren kennen, mijn opleiding ontdekken en gezelligheid: introductieweek. Daarnaast had ik nog even echt vakantie - omdat ik niet mee op introkamp ging, had ik donderdag t/m zondag vrij.Maandag
Jee, dag twee van introductie! Of ja, zo jee vond ik het niet. Ik had namelijk helemaal geen zin in introductie, het stappen en het verplichte ervan. En dus stond ik met nogal wat tegenzin op. Maandag was de dag voor alle inschrijvingen. Ik schreef me in voor alle cursussen, alle werkgroepen. We bestelden boeken en kregen ICT instructies. We werden goed voorbereid op het komende jaar. En jeetje, wat heb je weinig contacturen! Daar zal ik nog wel echt aan moeten wennen.

Hierna was het tijd voor de openingsmarkt, waarbij het free stuff scoren was. Ik kwam uiteindelijk naar huis met vooral eten en tig foldertjes van disputen en verenigingen. 's Avonds aten we dan ook bij een dispuut, heerlijke tapas. En dat voor €7,50 :) Vervolgens keek ik nog gezellig wat televisie op mijn logeeradresje en ging ik vroeg naar bed. Fijn!

Dinsdag
Vandaag was de dag van de introductie die georganiseerd was door de studievereniging van politicologie, ismus. We begonnen de dag met een interessant hoorcollege over MH17, om vervolgens nog wat slome praatjes te krijgen. Hierna speelden we het ' regeringsspel'. Je werd ingedeeld in groepjes, kreeg een partij toegewezen en moest een coalitie gaan vormen. Toen ik zag dat wij de PVV toegewezen kregen, had ik al snel de hoop opgegeven. Uiteindelijk kwamen we nog terecht in een schaduwakkoord met de SP en Groenlinks (hoe!?), maar het was zeker fun.

Hierna aten we met de gehele opleiding op ' de Boot', aan de Waalkade. Heerlijke wraps en pastasalade, je hoorde niemand klagen. Wat het fijne van deze dag was, is dat je de vorige dagen alleen maar met je introductiegroepje had gezeten, terwijl je nu met je hele opleiding de dag doorbracht. Erg leuk!

Woensdag
Mijn laatste dag introductie. Omdat ik niet van stappen houd, en het kamp ook niet zo zag zitten, vond ik het wel goed na de woensdag. Het interessante en nuttige programma zat erop, ik had zat mensen leren kennen. Maar voor ik woensdagavond naar huis ging, had ik natuurlijk nog wel wat gedaan.

Als eerste kregen we een praatje van de studieadviseur, niet zo interessant omdat ik alles toch al vijf keer gehoord had, maar oké. Hierna ging ik samen met twee studiegenootjes even het centrum van Nijmegen in om te winkelen. Ik kocht een hele leuke sjaal bij de H&M voor slechts €13 en wat lekkers en leuks voor mijn logeeradresje.

Hierna konden we even naar huis (om op te drogen, mannn, wat een slecht weer deze week) om 's avonds een diner rouler te doen. Voor €10 aten we bij drie verschillende Nijmeegse restaurantjes. We begonnen bij LaPasta met een tomatensoepje, aten heerlijke kip, frietjes en salade bij Camelot en sloten af met heerlijke tiramisu in de Gelagkamer. That was fun!

Toen ik thuis kwam - fijn opgehaald door mijn mama en zusje, zodat ik niet met al mijn spullen hoefde te slepen - stond er een awesome pakketje op me te wachten. Mijn Macbook was al binnen! En jeetje, het is wennen, maar wat is ie mooi en snel en fijn.

Donderdag
Mijn lieve mama was deze donderdag jarig! Helaas moest ze de hele dag gewoon werken, en dus deed ik de voorbereidingen. Boodschapjes, koken en ik bakte een heerlijke appeltaart. Ook kocht ik bij de Wereldwinkel een prachtig cadeau samen met mijn zusje - de Yogi man. 's Avonds kwam wat familie en ondanks dat het weer een beetje hetzelfde als altijd was - was het zeker gezellig.

Vrijdag 
Jeetje, dit moet wel de meest luie dag in tijden zijn. Al was ik wel om 8 uur uit bed - de rest van de dag heb ik heerlijk lui op de bank gelegen. Wat afleveringen House, Sisterhood of Traveling Pants, een boek.. Fijn! Het meest actieve wat ik deze dag gedaan heb, is koken denk ik. Gelukkig was dat wel heerlijk: kipsaté met verse frietjes en spinazie. Jummie!

De rest van de avond ben ik bezig geweest met een projectje wat ik ga proberen. Wij hebben elke week al een planning qua eten, maar vanaf deze week ga ik ook nog 'budgetten'. Heel dit proces ga ik ook met jullie delen. Het zal een project zijn met veel uitproberen: hoe ga ik zo goedkoop en lekker mogelijk eten, de gehele week door? We zullen zien.

Zaterdag 
Zaterdag was de laatste dag in een wat langere tijd die we als gezin samen vrij hadden en dus besloten we samen naar een stadje te gaan. Waar ik meer zin had in Utrecht o.i.d., wilde mijn zusje graag naar Nijmegen. Primark hé ;) Ik leer de stad zo steeds beter kennen, fijn! Ook ben ik goed geslaagd, i love Mango.

Ook gingen we nog lekker uiteten. We besloten naar Camelot te gaan, waar ik eerder die week ook al had gegeten, en ik at heerlijke garnalenspiesjes. Als slechte blogger had ik ze natuurlijk al op voordat ik überhaupt dacht aan foto's maken.. Hierna was het tijd voor een avondje Grey's op de bank, heerlijk.

Zondag
Oh how I love sundays. Ik begon de dag lekker lui met Grey's en daarna kreeg ik zo ontzettende American Pancakes cravings dat ik die gebakken heb. Jum! Ook nog zat voor het ontbijt van morgen en overmorgen.

Daarna was het opruimtijd. Als er één ding is, wat ik fijn vind, is het grote opruimbeurten. Vandaag was de benedenverdieping aan de beurt, maar ook de kledingkamer. Ik ruimde alle keukenkastjes uit en gooide flink wat mokken en glazen weg. Oh wat is dat toch een fijn gevoel! Hierna kookte ik een keer AVG - aardappeltjes, vlees en groente. Lekker! 's Avonds was een lazy sunday evening met heel veel afleveringen Nashville, mijn nieuwste ontdekking, en kopjes thee. En nadat ik dit blogje af heb gemaakt, is het tijd voor mijn bedje. Op naar een nieuwe week!

10 opmerkingen

 1. Leuk, zo een kijkje terug op de week. Ik ben nooit naar introductie weken gegaan, ook omdat ik niet van het stappen, drinken en drukte hou. Ik vond school niet iets waar ik per se sociaal hoefde te doen. Maar je hebt er toch nog iets leuks van gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik dus ook - maar inderdaad - gewoon leuk gemaakt :)

   Verwijderen
 2. Leuke foto's! Zondagen zijn inderdaad zo lekker<3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah it's a small world! Afgelopen week werd Brigitte op Facebook getagd in de foto die ik nu ook zie in jouw collage: ze was dus jouw intro-mentor, haha!
  (Leuke blog heb je trouwens!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te zien heb je een hele drukke week achter de rug. Mijn week was erg kalm. Doordat ik overdag werk op de inschrijvingendienst van een hogeschool bij mij in de buurt, heb ik niet zoveel tijd om leuke dingen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed van je dat je je eigen weg gaat! Ik was ook niet zo dol op verplicht kamp e.d. Welke studie ga je doen? Mijn dochter overweegt om Engels te gaan studeren in Nijmegen.

  BeantwoordenVerwijderen