14 september 2014 / Book Report #8 - The Wedding

Wist jij dat er een soort van vervolg op The Notebook is geschreven? Ik ook niet. En dus stond dit boek van Nicholas Sparks gewoon op mijn to read lijstje, net zoals al zijn boeken staan die ik nog niet gelezen heb. Pas toen ik van de week opzocht waar dit boek over ging, kwam ik er achter dat dit over de dochter en schoonzoon van Noah van the Notebook gaat. Gaaf!Wilson is dus de schoonzoon van Noah en na 30 jaar huwelijk met Jane, de dochter van Noah, ondervindt hij dat de romantiek er nu wel echt een beetje uit is. Nadat hij hun 29ste trouwdag is vergeten, is het alleen maar erger geworden. Hij wil echter absoluut niet opgeven, en zoekt wanhopig naar manieren om zijn vrouw weer verliefd op hem te laten worden. 

In dit boek worden dan flashbacks beschreven, van de eerste jaren van hun huwelijk, naar de tijd dat ze nog echt verliefd waren. Ook komen er grote stukken van Noah & Allie's huwelijk in voor, wat op en top romantisch was natuurlijk. En als dan Anna, de dochter van Wilson & Jane, gaat trouwen, wil Jane er alles aan doen om haar de romantische bruiloft te geven die zij zelf nooit gehad heeft.

Allereerst, je moet dit boek alleen lezen als je the Notebook gelezen hebt. Waarschijnlijk zul je het verhaal wel begrijpen, maar lang niet zo goed als wanneer je the Notebook gelezen hebt. Daarnaast heb je niet echt that feeling, die connectie met de personages en dus moet je echt eerst The Notebook gelezen hebben. 

Het boek is verder gewoon op en top Nicholas Sparks romantisch. Het bevat bijna alle clichés, met grote houten huizen met veranda's, mensen die al tientallen jaren samen zijn, grote bruiloften. Heerlijk vind ik dat. Na het lezen van een Nicholas Sparks boek heb ik altijd de ontzettende behoefte om naar zo'n heerlijke Southern State op vakantie te gaan. Waarschijnlijk heb ik een compleet geromantiseerd beeld van die staten door de boeken, maar oh wat omschrijft hij het elke keer weer heerlijk. Ontzettend warm, lekker ouderwets. Erg gaaf!

Het boek was ontzettend dun, in totaal een bladzijde of 190. Geen wonder dat ik het binnen één dag uit had. Je kunt zeggen dat het verhaal hierdoor misschien wat minder ontwikkeld was, maar ik vond dat elk element er in zat. De personages werden prima uitgewerkt, en de tijdspanne van het boek is ook maar kort, dus de lengte van het boek was prima.

Eigenlijk heb ik op dit boek niks aan te merken, zoals meestal met Sparks' boeken, en dus krijgt dit boek 5 sterren van mij :)


1 opmerking

  1. Oh, ik wist helemaal niet dat er een soort van spin-off was van The Notebook :O?! Wauw. Dit lijkt me echt heel leuk om een keer te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen