10 september 2014 / First weeks with Macbook!

Wat kon ik niet wachten tot mijn Macbook binnen kwam! Na lang gewacht te hebben tot ik hem besteld had, daarna gewacht te hebben tot ie binnen kwam en ik hem kon gebruiken.. Man, de verwachtingen waren zo hoog! Wat vind ik er nu van na wat weekjes gebruik?Dit is hem! Hij is zo mooi. Niet alleen is het design van Apple sowieso gaaf, de Macbook is gewoon prachtig dun en strak. Daarnaast is ie heel gestroomlijnd, gaaf. Ook vind ik het erg mooi dat hij ' licht' geeft. Tenminste, het appeltje op de achterkant en het toetsenbord. Voor de normale gebruiker waarschijnlijk zo normaal, maar voor mij als Macbook-newbie echt iets om je elke keer weer over te verbazen.Ook de sleeve die ik er erbij gekocht heb, viel niet tegen toen hij binnen kwam. Super cute! Het is een sleeve van MiPac, gekocht via Asos. Hij heeft een leuk (Aztec?) printje en is super zacht van binnen. Beschermt ie mijn Macbook dus goed :)

En de Macbook zelf dus: hij is erg fijn. Ik moet wel echt nog heel erg wennen, en volgens mij heb ik de helft van de functies nog niet ontdekt. Ik ben er al heel blij mij. Het allerfijnste vind ik dat hij gewoon ├╝bersnel is, een pagina openen kost nog geen seconde en hij heeft geen moeite met 20 internetpagina's tegelijkertijd.

Ook het typen vind ik ideaal. Het toetsenbord typt gewoon erg lekker en ik kan er ook snel op typen - allemaal erg fijn. Wel moet ik even wennen aan de andere toetsen dan op Windows. De cmd-toets i.p.v. de ctrl toets gebruiken etc. Gelukkig went dit heel snel! Zo zijn er nog wel meer Windows dingetjes die ik altijd automatisch doe, maar ik verwacht dat dat automatisch wel veranderd.

Ook de programma's die al op de laptop zitten, bevallen me goed. iPhoto, Agenda, Mail. Fijne, mooi gedesignde software. Pages werkt ook goed, maar toch ga ik via de universiteit (voor €2,95 (: ) Microsoft huren. Dat werkt toch af en toe net wat beter!

En daarnaast is de batterijduur natuurlijk ideaal. Niet continu aan de oplader, nope. De batterij gaat minstens een uurtje of 8, 9 mee! En dat was een van de pros voor mij om deze te kopen en niet de Pro: de goede batterijduur die hij nu dus al bewezen heeft!

Ja, ik ben absoluut verliefd op mijn Macbook! Ik heb er al flink wat uurtjes op gespeeld. Heb jij misschien nog tips voor de nieuwe Macbook gebruiker?

5 opmerkingen

 1. Fijn he? Ik ben ook ZO gek op mijn Macbookie! Ik heb hem in december een jaar, maar het voelt alsof ik hem al tien jaar heb. Ik wil echt niet anders meer. Een tip is dat je in kunt stellen dat je niet op je Mousepad hoeft te klikken, maar er ook gewoon op kan tikken. Snappie? Heeft bij mij even geduurd voordat ik dat uitgevonden had. Liefs en veel plezier er nog mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar kwam ik laatst ook achter, zoveel beter :) Thanks alsnog voor de tip!

   Verwijderen
 2. Macbook is zo fijn he! Ik heb de macbook PRO vorig jaar in oktober gekocht voor mn nieuwe opleiding en ik kan echt niet meer zonder! Ik irriteer me zelfs mateloos als ik gedwongen achter zo'n windows-computer moet zitten! Leuke blog, ik volg je nu via bloglovin! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf ook een macbook air, ontzettend bij mee en kan niet meer zonder. Kost een smak geld maar dan heb je ook wat! Ik had hem gekocht vanwege de lange batterij duur, prima scherm en dat het een 'ideaal type apparaat' is. Voor mijn gevoel typt een macbook air fijner dan een macbook pro omdat die zegmaar 'iets schuin omhoog' loopt.

  BeantwoordenVerwijderen