4 september 2014 / Ochtendroutine

Via via kwam ik een leuke serie tegen - 'My Morning'. Niet alleen vond ik de serie ontzettend  leuk om te lezen: ik besloot hem ook te vertalen en zelf in te vullen! Mocht iemand anders hem ook willen invullen - be my guest!1. Ben je een ochtendmens?

Ik was altijd een nachtmens - tot laat in de nacht series kijken, huiswerk maken, lezen. Rond een uur of 1 naar bed was altijd het vroegste. De laatste paar weken is dit een beetje aan het veranderen - ik vind het heerlijk om rond een uur of 11 naar bed te gaan. Waarom langer wakker blijven wanneer je moe bent? En wat dan nog heerlijker is, is dat je 's ochtends tussen 7 en 8 uit jezelf wakker wordt. En dan ook echt uitgerust bent.

Daarnaast ben ik altijd iemand geweest die 's ochtends makkelijk aan de gang kan gaan. Uit bed komen, en dan met name in de winter, is nog wel eens een opgave. Maar beginnen aan de dag, dat is vaak geen probleem. Ik ben echt niet iemand die cranky uit bed komt.

2. Wat is je wekker en hoe laat gaat die af?

Mijn wekker wissel ik nog wel eens af. Ik heb een normale digitale wekker, ik gebruik regelmatig mijn iPhone wekker maar ook de app 'Sleep Cycle' gebruik ik vaak. Die app zou je wakker maken wanneer je niet meer zo diep slaapt. Of dat werkt, betwijfel ik nog, maar ik vind het wel leuk om bij te houden hoe lang ik slaap en wanneer ik wakker ben geweest.

Al zo lang ben ik niet meer op een 'normale' tijd opgestaan. Toen ik nog naar school ging, stond ik eigenlijk altijd om 7 uur op. De laatste keer dat ik naar school ben geweest is alleen al meer dan 3 maanden geleden en dus heb ik nu niet meer een ritme. Vaak zet ik toch een wekker rond een uur of 9, als ik langer dan tien uur slaap krijg ik vaak hoofdpijn!

3. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?

Eigenlijk pak ik altijd eerst mijn telefoon en check ik mijn Whatsapp, Facebook, Twitter etc. Hierna is het eerste wat ik doe koffie drinken.

4. Wat eet je bij je ontbijt?

Dit verschilt een beetje, maar vaak ontbijt ik met een groene smoothie of yoghurt met muesli en banaan. Ik heb ook fases gehad van brood, havermout en crackers, maar tegenwoordig is het eigenlijk altijd een smoothie of yoghurt.

In het weekend wil ik nog wel eens wat uitgebreider ontbijten, maar dan is het vaak met een tosti, wentelteefjes of afbakbroodjes. Dan ontbijt ik vaak ook pas rond een uur of 11 - dat scheelt veel :)

5. Heb je een heilige beauty ochtend routine?

Niet echt. Ik douche of was mezelf, en maak me op.  Wel gebruik ik altijd dagcrème, maar niet per se een speciaal merk. Ook gebruik ik in mijn haar altijd Biosilk, maar dat is niet per se iets voor 's ochtend, maar voor na het douchen.

6. Heb je een secret/raar/gek ochtend ritueel dat niemand kent?

Als ik 's ochtends heel erg dorst heb, vind ik niets lekkerder dan een glas ijskoude cola light. Veel mensen moeten er niet aan denken, maar als ik echt dorst heb,  is niks lekkerder!

Ben jij een ochtendmens?

3 opmerkingen

  1. Ugh nee ik ben geen ochtendmens. Hoewel het de laatste tijd wel meevalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk artikel! Ik ben zeker geen ochtendmens, ik kan echt mijn bed niet uit 's morgens.

    BeantwoordenVerwijderen