19 november 2014 / Book report #10 - Attachments

Bron foto

Het derde Rainbow Rowell boek alweer! Nadat haar eerste twee boeken me zo goed bevallen waren, Fangirl en Eleanor & Park, kon ik natuurlijk niet heel lang wachten met het lezen van het derde boek. Of eigenlijk is dit haar eerste boek, haar debuut. Het boek vertelt het verhaal van Lincoln, een nerdy ICT werknemer bij 'The Courier', een dagblad. Hij heeft als taak om de mails te screenen waarin verdachte woorden staan, zoals 'dirty', 'secret', 'sexual, etc. Lincoln is echt een rare gozer. Hij is 29 en woont nog thuis, gaat graag  naar school, speelt rare spelletjes in zijn vrije tijd en is nog steeds niet over zijn break-up van 9 jaar geleden heen. Jep, weird guy, told ya.

En dan belanden op een dag de mailtjes van Beth & Jennifer in zijn mapje 'ongepaste mailtje'. Dit zijn twee vriendinnen, die hun leven delen via de mail, maar waarbij vaak een rood lampje gaat branden. Lincoln leest hun mailtjes, om te checken of er niks fouts in staat en daarbij evt. een waarschuwing te sturen, maar uiteindelijk raakt hij geïnteresseerd in hun persoonlijke leven.  En in Beth..

Ik was over dit boek helaas niet zo enthousiast als over E&P en Fangirl. Misschien omdat dit boek iets meer gericht is op volwassenen in plaats van YA. Ik denk zelf dat het ligt aan de volgende dingen:

- De hoofdpersonen zijn leuk, maar iets minder begrijpbaar. Lincoln is echt een hele overdreven nerdy persoon, hij was daarom niet echt relatable. Beth & Jennifer hebben een hele leuke vriendschap, maar aan een aantal van hun karaktertrekjes kon ik me erg irriteren.

- Het begin was een beetje langzaam. Je leert dan de hoofdpersonen kennen, en ze worden langzaamaan aan je geïntroduceerd, maar dat ging voor mij net iets te slow, het werd een beetje saai af en toe.

- Het einde van het boek is iets te romantisch, voorspelbaar. Waar bij Rainbow Rowell's andere boeken ik de romantiek perfect vond, en de eindes niet too mushy, was het bij dit boek allemaal net iets te cliché romantisch voor me.

Toch geef ik het boek wel 3,5*, want er zijn ook veel dingen die ik wel erg leuk vond. Zo was de schrijfstijl weer heerlijk, ik kan echt van Rowell's stijl genieten. Ze omschrijft dingen op een komische manier, met een heerlijk suffig tintje eraan. Qua stijl is Rowell echt een van mijn favoriete schrijvers op dit moment.

Ook vond ik het verhaal wel echt leuk. Het speelt zich af in de jaren '90, in de tijd dat computers nog nieuw waren en mensen bang voor de millennium bug. Aan de ene kant is dat voor mij een beetje onvoorstelbaar, een krant zonder digitale redactie? Aan de andere kant is het heel erg leuk om die kant zo te zien, en dat terwijl dit boek pas een aantal jaar terug is geschreven. Het komt echt over alsof het in de jaren '90 geschreven is.

Dit boek krijgt dus 3,5* van mij. Het laatste boek van Rowell, Landline, is ook alweer een tijdje uit. Ik heb deze besteld, en zag na het bestellen pas dat het een pre-order was, dus die komt pas in januari binnen, meh. Tegen die tijd kunnen jullie dus ook van dat boek een recensie verwachten. Of die net zo wauw is als E&P of meer gewoon oké, net zoals dit boek, Attachments.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen