6 november 2014 / Book report #9 - An Autumn Crush

De afgelopen jaren heb ik veel chicklits gelezen. Dit begon allemaal bij de Shopaholic series, om vervolgens elke chicklit die de bibliotheek toen had te lezen. Dat waren er nog niet zoveel - maar ik verslond ze allemaal. Tot ongeveer een jaar geleden, toen was ik ze helemaal beu. Elk verhaal leek hetzelfde, ik wist het einde vaak al voor ik begon. En dus las ik een tijdje weinig echt chicklits meer, en die ik wel las vielen tegen. Toch gaf ik dit boek nog een kans.

En welke betere titel kan een boek hebben voor de eerste echte dagen van de herfst? Ik weet wel dat ik vandaag zeker met een boek onder de dekens duik.

Juliet woont in een flatje wat eigenlijk veel te groot is, dus besluit ze een huisgenootje te nemen. Na een lange zoektocht, ze is zo wanhopig dat ze het bijna opgeeft, komt ze Floz tegen. Floz is precies wat ze zoekt in een roomie en ze worden direct vrienden. Juliet's broer Guy ontmoet Floz, en wordt meteen verliefd op haar. Hij probeert haar in te pakken maar Floz heeft niks door. Guy's beste vriend Steve heeft ondertussen de biggest crush ever op Juliet. Jep, het is één grote, gecompliceerde situatie.

De vier personen die ik hierboven noem, zijn dan ook direct de hoofdpersonen. En wat het fijne van dit boek is, is dat al deze personen zo ontzettend likeable en gewoon super leuk zijn. Het is echt lang geleden dat ik zo'n warm gevoel kreeg bij hoofdpersonen en dat ze echt een beetje voelde als een familie. Er werden kleine dingetjes beschreven waardoor je de karakters goed leerde kennen. Ze waren allemaal heerlijk eerlijk. Ja, ik vond de character development erg fijn!

Daarnaast speelt dit gehele boek zich af in de herfst. Niet alleen staan er prachtige quotes over de herfst bij zoals 'Youth is like spring, an over-praised season more remarkable for biting winds than genial breezes. Autumn is the mellower season, and what we lose in flowers we more than gain in fruits.', ook wordt de herfst prachtig omschreven. Op het moment dat het herfst is, kan ik vaak de regen en de korter wordende dagen niet zo waarderen, terwijl ik nu na het uitlezen van dit boek er ontzettend naar uitkijk. Het boek heeft echt een warm, gezellig herfst gevoel en dit boek is dan ook perfect om te lezen met een kop thee onder een dekentje op de bank.

Ook is het boek gewoon heerlijk romantisch. Soms heb je dat heel even nodig, zo'n zwijmel boek waarin iedereen hun grote liefde vindt. In dit boek wordt alles heerlijk omschreven, zeer romantisch en lief, heerlijk lezen! Daarnaast zit er ook veel Britse humor in, moet je kunnen waarderen, maar ik vind dat altijd heel leuk. Ja, de schrijfstijl van Milly Johnson is heel fijn.

Omdat dit boek ontzettend fijn lijst door de goede schrijfstijl, een heerlijke herfstig gevoel geeft, ontzettend romantisch is en daarnaast de hoofdpersonen hele fijne karakters zijn, krijgt dit boek van mij 5 sterren! ★★★★★

3 opmerkingen

 1. Klinkt wel als het soort boek waar ik van hou! Ik ben benieuwd..
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je zo hebt genoten van het boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een heerlijk boek voor bij tijdens de donkere avonden, onder een warm kleedje met een kop thee erbij *zet op to read lijstje*

  BeantwoordenVerwijderen