11 november 2014 / Favourite new show: Red Band Society

Elk seizoen is het maar weer de vraag welke nieuwe series er uit komen, en welke echt leuk zullen zijn. Want naast de gevestigde series is het best wel moeilijk om een nieuwe, oprecht leuke serie te creëren. De winnaar voor mij dit seizoen is absoluut bekend. Ik weet altijd welke serie de winnaar is, door te kijken welke serie ik het liefste meteen zou kijken nadat hij is uitgekomen (om 4 uur 's nachts). Welke serie ik dit jaar kies: Red Band Society. Deze serie vertelt het verhaal van een groep tieners die allemaal chronisch ziek zijn. Hun ziektes zijn allemaal compleet verschillend, eetproblemen, hartfalen, kanker, longkwalen, iedereen heeft zijn eigen probleem. Toch hebben ze allemaal één ding in common. Ze zijn tieners. En dus zoeken ze de grenzen op, worden verliefd en hebben een grote mond. Heerlijk teenage drama. Met Charlie, die in een coma ligt, maar toch alles meekrijgt, als narrator is het een onwijs grappige en fijne serie.

Daarnaast hebben alle tieners, zoals elke goede doktershow heeft, een onwijs knappe arts. Ook de rest van het verplegende personeel is heerlijk. Een afro-american diva die echt de baas is, een Latin gay guy, een knappe maar naïeve verpleegster. Dit zorgt voor een volwassen tintje aan deze op de tieners gerichte serie.

Het enige minpuntje aan deze serie is dat de medische dingen niet geloofwaardig zijn. Waar bijvoorbeeld Grey's Anatomy in mijn ogen nog wel oké is (wat waarschijnlijk ook niet klopt), is dit het meest onrealistische ziekenhuis ooit. Gelukkig maakt dat de serie ook wel leuker, anders zou het standaard zijn. Nu is dat absoluut niet het geval.

Ja, ik denk dat dit zeker een serie is die je zou moeten checken! Origineel en grappig, gericht op schattige tieners en veel drama. Eigenlijk is het een kruising tussen Grey's Anatomy en Switched At Birth (of elk ander teenage drama). Heerlijk!

2 opmerkingen

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had nog helemaal niet van deze serie gehoord, ik ga hem eens opzoeken! :)

    BeantwoordenVerwijderen