17 november 2014 / Jacqueline Govaert @ Mezz

Al meer dan twee maanden geleden schreef ik een concert wishlist. O.a. stond hier Jacqueline Govaert op. Nadat ik haar op Appelpop live zag, werd de wens om haar een keer met een eigen show te zien alleen maar groter, en dus bestelde ik kort na Appelpop kaartjes met mama. Mama en ik gingen vroeger samen naar Krezip, waar ik toen die-hard fan van was, en besloten dat het leuk zou zijn om samen ook nog een keertje naar Jacqueline te gaan. Afgelopen vrijdag was het zo ver.

Heel de week was al super hectisch en toen mama 's avonds thuis kwam hadden we eigenlijk nog geen plan gemaakt. We wilden een lekker hapje gaan eten van tevoren, maar waar? Ook het voorprogramma was voor ons nog onbekend. Normaal ga ik heel erg voorbereid naar een concert toe, en vaak ook al 's middags, dus dit was voor mij een hele omschakeling, maar super relaxt.Uiteindelijk aten we heerlijk bij Restaurant Charelli. Een prachtig ingericht restaurant (typisch Frans) met een fijne sfeer, lekker gezellig zou ik als beste omschrijving geven. Daarnaast ook een mooie kaart, met leuke gerechtjes. Vrij klassiek Frans, maar niet minder lekker daardoor. Ik at een heerlijke zeeduivel met een lekkere saus van langoustines, met daarbij heerlijke doperwtenpuree. Mama at een zeewolf omwikkeld met pancetta met een saffraansaus. Hierbij een mooie rode wijn en de avond was compleet.Vervolgens het concert zelf. De Mezz is een van mijn favoriete zaaltjes - heel erg klein, maar daardoor erg sfeervol. Ook is het podium niet heel hoog, wat ik altijd erg fijn vind. We waren pas een half uur na de opening van de deuren binnen en het was al druk, toch konden we nog een fijn plekje vooraan uitkiezen. Het voorprogramma begon meteen, Stef Claassens. Zoals ik al zei, kende ik hem nog niet, maar ik werd er wel blij van. Een schattige singer-songwriter met lieve nummers. Altijd leuk.Toch waren we natuurlijk voor Jacqueline gekomen en rond half 10 begon ze aan een show die ongeveer een uur en een kwartier duurde. Hierin speelde ze, samen met haar band en twee leuke achtergrondzangeressen, vooral nummers van haar nieuwste album, maar ook wat hits van haar eerste album en Sweet Goodbyes (Krezip) kwamen voorbij. Ook deed ze twee catchy covers. Wat is ze vocaal toch goed! Een hele karakteristieke stem die je overal zou herkennen. Daarnaast begeleidde ze haarzelf voor 80% van de tijd op de piano. Dit geeft dan ook goed de sfeer van de show weer. Lekker luisteren en af en toe een beetje dansen. Heel anders dan ik gewend ben, maar heerlijk genieten.

1 opmerking

  1. Klinkt superleuk! Ik vind haar ook echt een leuke vrouw.

    BeantwoordenVerwijderen