30 januari 2014 / Business chique

Halverwege maart ga ik voor alweer de derde keer naar Engeland om deel te nemen aan de Model United Nations. Hier heb ik al vaker over geschreven, dus als je daar meer over wilt lezen zoek dan op Model United Nations of MUN in de zoekbox, maar kort gezegd speel je de Verenigde Nations na. Super leuk, maar ook heel erg formeel en daarbij hoort dus een formele outfit! Ik heb wel wat nette dingen in mijn kledingkast, maar er zitten best wat regeltjes aan gebonden en veel rokjes en jurkjes zijn dus net iets te kort. Tijd om wat leuke dingen te kopen!Na voor mezelf het bovenstaande moodboard gemaakt te hebben met wat ik leuk vind, bleek dat in ieder geval een zwarte pantalon nodig had. Mijn favo outfits bevatten een zwarte pantalon, een lichte top en een blazer. Andere outfits die ik erg gaaf vind, zijn die met een high waisted rok. Ik besloot dat dit twee items zijn die ik in ieder geval sowieso nodig heb, en vanaf daar kan ik verder werken. De laatste tijd zijn de twee webshops die ik het eerste open altijd ASOS en Zalando. Deze keer koos ik voor Zalando, omdat daar terug sturen zo makkelijk is en bij een broek kan dat nog wel eens nodig zijn. Ik selecteerde op prijs laag - hoog, want er groeit nog steeds geen geldboom in mijn tuin, en kwam al snel deze broek van Dorothy Perkins tegen. 5 minuten later had ik hem besteld.


Nu nog even hopen dat hij goed zit, maar wat mij betreft is dit de beste pantalon. Pantalons zijn vaak wat loszittender, wat ik lastiger combineren vind, dus deze is ideaal. Zodra deze binnen is, ga ik matchen en kijken wat ik verder nog nodig heb. Blousjes? Jasjes? We'll see.

28 januari 2014 / What I've been up to?

Mijn blog is een beetje dood. Eigenlijk al sinds augustus vorig jaar, maar ook op dit moment gaat het niet heel lekker. Na 1 januari heb ik mezelf nog geprobeerd te motiveren om te  bloggen, maar het lukt even niet. Ik wil HEEL graag, maar het feit dat ik dit blogje nu in een minuutje of 5 probeer te schrijven zegt al zat. School is een hel en elke 5 minuten vrije tijd die ik heb zijn volgepland. Maar voor nu; kort een overzichtje waar ik mee bezig ben en wat de planning is.School
Over ongeveer drie maanden beginnen de examens al. DRIE maanden. Ik heb nog nooit een schooljaar gehad dat zo snel voorbij ging. School is nu gewoon even heel hectisch. Alles is veel, veel is moeilijk, en ik heb standaard een gevoel van HELP, het overzicht ben ik een beetje kwijt. Aan de andere kant is alles wel afstrepen. Mijn doel is om met alleen maar (afgeronde) zevens, of hoger, de CE's in te gaan. Dit moet goed komen, maar daar ben ik dus hard mee bezig.

Volgend jaar?
Het is ook alweer een tijdje geleden dat ik over mijn studiekeuze geblogd heb. Voor mezelf ben ik daar nu wel een beetje uit. Ik heb 13 februari nog een meeloopdag in Leiden, maar mijn gevoel roept heel hard politicologie in Nijmegen en ik denk dan ook dat dit het gaat worden. Nog niks officieel, even nog de 13e afwachten, maar ja, voor mezelf heb ik de keuze al een beetje gemaakt :)

Sporten, wat is dat?
Op 1 januari was ik weer fanatiek begonnen met sporten. Dit heb ik twee weken die hard volgehouden, minstens 3 keer per week. En nu heb ik alweer meer dan twee weken niet hard gelopen. Deels ligt het aan tijdgebrek, aan de andere kant is het ook een stukje luiheid. Iets in mij wil op dit moment liever thee drinken en series kijken, of borrelen met vriendinnen of collega's, dan hardlopen. Maakt niet uit. Komt wel weer. Ik geef dit nu heel veel ruimte.

Budget
En dat budget waar ik een paar weken geleden over blogde? Nou, de dag erna hoorde ik dat mijn donderdagmiddag terug was, dus dat scheelde weer! Toch heb ik veel bijgehouden. Niet alles, alle kleine bedragen vind ik lastig om bij te houden en daar moet ik dus nog even aan gaan werken, maar het is toch goed om te zien waar veel geld heen gaat. Na 1 februari zal ik erover bloggen.

Verhuizen!
En dan als laatste nieuwtje; ik ga verhuizen! Met mijn mama gaan we verhuizen naar een schattig huisje binnen Rosmalen. Het is een heel oud huisje, uit 1910, en er moet wel wat aan gebeuren, maar mijn opa is vroeger schilder geweest, dus dat helpt al heel erg! Ik baal wel een beetje dat ik zelf weinig kan helpen, maar ik probeer in ieder geval te zorgen voor eten en drinken daar, en af en toe wat te helpen. Wat ook heel leuk is: ik kan dus leuke kleurtjes uitkiezen en nieuwe meubels! Ik ben nog druk bezig maar ik geef vast een hint; roze :)

Ondertussen denk ik na over een soort weekly diary, maar daar denk ik nog even over na. Zou wel zorgen voor wat activiteit hier en wat motivatie voor mezelf. Of toch ploggen ;)

15 januari 2014 / Cheffie happiness

Als je mijn blog al een tijdje volgt, dan heb je gemerkt dat ik al vaker over Chef'Special heb geblogd (1, 2, 3, 4). I'm turning into a die-hard. Maakt verder niks uit, want ik word elke keer wat meer verliefd. Want ja, ik ben afgelopen vrijdag WEER naar een concert geweest. Dit keer was het de try-out voor het nieuwe album, Passing Through, wat al heel snel uit gaat komen, in de 013 in Tilburg. De derde try-out, maar het leek alsof de boys het alweer maanden en maanden deden. Het was alweer ultieme liefde.


Ze speelden flink wat nummers van het nieuwe album, waaronder Julie die ik bij de MTV show al gehoord had, maar ook Peculiar en In Your Arms, de singles die al uit zijn. Daarnaast ook nog wat andere nummers, waaronder Carnivore die damn awesome was. Waarbij ik die-hard carnibal heb gezongen in plaats van carnivore, maakt niks uit joh. Die later overging in de meest geweldige cover van Can't Hold Us.

Maar wat het allerbelangrijkste is, is dat tijdens een Chef concert ik ultieme happiness voel. De eerste keer op Appelpop was dit al, maar dat was een hele dag en ik wist niet of dit aan Chef'Special lag of niet. Na vier keer weet ik dat honderd procent zeker. Hoe zij je meenemen in de tekst, de woorden laten voelen, het is gewoon fucking awesome. Daarom dat dit blogje ook zo zwaar onsamenhangend is. Het is een bonk liefde gebaseerd op niks behalve muziek.
Dat de band gewoon ook zo aardig en down to earth is, is natuurlijk helemaal geweldig. Na de show kwamen ze nog naar de merchandise. Na de setlist gescored te hebben (wat eerst niet mocht, dus puppy eyes were necessary) heb ik er een krabbeltje door ieder op laten zetten, even gebabbeld en gezegd tot ziens. Want ja, tot ziens. Nog drie shows op de planning. Drie keer ultieme happiness.

12 januari 2014 / Classics Luf #1

Hierbij overzichtje één van het projectje Classics waar ik mee bezig ben. One week, three books 

Brave New World


Van Brave New World had ik eigenlijk nog niet eerder gehoord, tot ik het boek ging lezen, en de titel opeens overal tegen kwam. Net zoals vrijwel alle Engelse boeken die je in het begin voorbij zult zien komen, is het onderwerp van dit boek dystopia. Het boek beschrijft een wereld, waarin alles geregeld wordt door middel van technologie en rationalisme. Hierdoor is iedereen altijd gelukkig en blij. Ze kennen geen liefde en cultuur, maar toch wordt het zo ingepraat dat ze altijd gelukkig zijn. Het boek heeft wel iets weg van 1984, alleen is alles wat positiever.

Het boek is heel, heel erg goed. Niet alleen leest het gewoon lekker, het thema is ook gewoon interessant. Mensen zijn veel onder invloed van drugs, hebben met iedereen seks, en zijn altijd gelukkig. Altijd gelukkig, dat is zo'n apart idee. Daarnaast kent de maatschappij verschillende lagen, wat vaak niet is een 'utopie',  maar hier worden mensen zo gecreeërd dat ze in een bepaalde laag passen en daar ook altijd tevreden over willen zijn. Ik weet niet, ik was echt impressed door de utopie die de schrijver had bedacht en die over het algemeen gewoon heel positief was, met uitzondering van een paar mensen. Zeker weten een aanrader.

8,5/10

The Hobbit

The Hobbit is misschien niet een 'officiële' klassieker, maar wordt door veel mensen gezien als iets wat je gelezen/gezien moet hebben samen met Lord of the Rings. Nou begon ik maar met deze, omdat deze een leesbare dikte heeft, maar achteraf ben ik helemaal blij dat ik dat gedaan heb. Ik vond er namelijk niks aan. Ja, het las wel fijn, maar het was gewoon echt niet mijn ding. Ik kwam er niet echt in, de verhalen spraken me niet aan. Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar dit had ik niet verwacht, omdat de hele wereld ongeveer van deze boeken houdt. Helaas.

4,5/10

Turks Fruit


Ik denk dat Turks Fruit wel een van de meest shockerende boeken in de Nederlandse geschiedenis is. Toen het boek uitkwam in 1969 was Nederland natuurlijk nog redelijk verzuild en geloof was nog belangrijk. Dat dit boek dan zo ontzettend veel seks bevat, was een grote shock. Na het lezen van dit boek kan ik zeggen dat dit boek voor sommige mensen waarschijnlijk nog steeds zwaar choquerend is. Maar het boek is niet alleen seks. Het boek is ook een liefdesverhaal, van de hoofdpersoon met de roodharige Olga. Hij is zo ontzettend verliefd op haar, en dat wordt zo ontzettend rauw en gepassioneerd beschreven. Ik vond het een prachtig boek. De seks zal niet iedereen kunnen waarderen, maar ik vind het bij het boek horen. Ik denk dat het terecht is dat dit een Nederlandse klassieker is.

9/10

Voor de komende week staan Phileine zegt Sorry en Robinson Crusoe op de planning. Ben benieuwd :)

7 januari 2014 / Know your classics

De afgelopen jaren heb ik een soort van haat-liefde verhouding gekregen met lezen. 80% van de tijd is het liefde, ik word op school echt gezien op iemand die altijd leest, maar die overige 20% is het vloeken. Omdat het boek saai is, maar omdat ik het toch moet uitlezen. Omdat ik eigenlijk geen tijd heb, maar toch heel graag even dat boek wil uitlezen. Omdat ik zo ontzettend moe ben, maar toch nog even het hoofdstuk wil uitlezen voor ik ga slapen. Omdat.. Ja, verder kan ik eigenlijk ook niks bedenken.Op dit moment moet ik voor school (asociaal) veel lezen. Ik kom in totaal op 10 boeken in minder dan 7 weken tijd, naast alle leuke, normale stof. In het begin baalde ik hier een beetje van, hoe zou ik dit gaan doen, ik bedoel hallo social life? Totdat ik opeens dacht ja maar hallo, lezen is leuk! Sinds toen lees ik overal, en altijd. De afgelopen week luf ik lezen weer helemaal. Op elk moment heb ik een boek in mijn tas zitten, op elk moment dat het kan pak ik mijn boek erbij en ga ik lezen. Tijdens de (niet zo nuttige) les, in elk OLC-uur, op de wc, in bed, ik kan geen plek bedenken waar ik op dit moment niet mijn boek erbij pak.

Maar niet alleen het feit dat ik lezen leuk vind, heeft gezorgd dat ik nu weer zoveel aan het lezen ben. Ik besefte me dat er zoveel goede klassiekers zijn die nog perse wil lezen, dat ik wel moet opschieten. School geeft daarin een zetje en ik begin eindelijk de klassiekers te waarderen. Natuurlijk vind je ze nooit allemaal leuk, maar het hoort er toch een beetje bij, en het is serieus nuttig. Dat als je ergens iets hoort, en denkt, ja, dat boek heb ik gelezen en dit en dit vond ik er van. Dat je dingen kunt koppelen aan boeken. Ik begin te snappen waarom verplicht sommige boeken lezen op school op deze manier bestaat.

En stiekem is dit ook dus een van mijn goede voornemens geworden. Terwijl ik die eigenlijk niet eens echt had. Ik had wel wat dingen in mijn hoofd die ik wilde gaan doen, maar echt een lijstje had ik dit jaar niet gemaakt. Nu voeg ik in ieder geval vast één ding toe aan mijn to do list voor het komende jaar. Lezen, veel lezen. The classics. En om het ook nog eens relevant te maken aan mijn niet-bestaande blog habit ga ik er minstens één keer per maand over bloggen. Welk boek nu echt zo shit was als er door de klas gaat en welk boek ik een beetje verliefd op ben geworden. 

1 januari 2014 / Travel: Going to Lissabon

Met Evi had ik al een tijdje het plan om nog ergens heen te gaan. Eerst was de kerstvakantie het plan, maar dat was lastig met werk etc. Van de week kreeg ik een appje: 'Willen we nu nog weg?' Ja, tuurlijk! Al snel kwam Evi met een geweldige aanbieding. Via Transavia kon je naar Lissabon vliegen voor 110 euro per persoon. Daarnaast had ze een leuk hotelletje gevonden voor rond de 100 euro per persoon en de keuze was snel gemaakt. Na een berichtje naar mijn baas of ik vrij kon krijgen, met een 'ja' als antwoord, was een uur later de vakantie geboekt. 3 tot en met 8 maart zijn wij in Lissabon!Twijfel had ik absoluut niet, ondanks dat ik nog vrijwel niks over Lissabon weet. Afgelopen zomervakantie ben ik ook in Portugal geweest, en toen ben ik een beetje verliefd geworden op de mensen, het eten en de cultuur. Van Lissabon verwacht ik net zo iets. Het is er in maart tussen de 10 en 18 graden, dus ik hoop dat we naast lekker eten, winkelen en rondwandelen ook wat zonnestraaltjes mee kunnen pikken!

En nu begint een van de leukste dingen, het rondspeuren op internet en tips zoeken! Ik heb al een Moleskine City notitieboekje van Lissabon besteld, dus zodra deze binnen is begint het route plannen en opschrijven van alles wat ik tegen komen. Deze had ik ook toen ik naar Parijs ging, en deze heeft me echt door Parijs heen geholpen.We verblijven in het Lisbon City Hotel, zo'n 15 minuten wandelen van het centrum. Maar wandelen, dat wordt nog zwaar.. Ik las net dat de stad is gebouwd op 7 heuvels en aangezien de tram en metro vlakbij zijn, gok ik dat we daar ook veel gebruik van gaan maken. Onze vluchttijden zijn niet super handig, de eerste dag vliegen we vrij laat, en de laatste dag vrij vroeg. Gelukkig hebben 6 dagen, dus 4 hele dagen en twee halve. Zat tijd om alles te doen dus! En nu dus op zoek naar leuke dingen om te doen. We willen winkelen, maar ook wat leuke bezienswaardigheden bezoeken en lekker uit eten. Als je toevallig in Lissabon bent geweest, en tips hebt, laat het me weten!