21 februari 2014 / Declutter your iPhone

De volgende stap in de exam prep voor mezelf is, naast het zo hoog mogelijk proberen te scoren op SE's, zorgen dat zoveel mogelijk in mijn leven opgeruimd en georganiseerd is. Een eindexamen voorbereiden brengt al zat stress, en dan is het niet fijn als moet stressen omdat je je documentatiemap kwijt bent (happened this week), en ook de honderden push berichten op je telefoon zijn een grote afleiding van het voorbereiden. Stap 1 was voor mij dan ook: declutter your iPhone (ook toepasbaar op Android/Windows Phone/whatevs).


Allereerst begon ik met de apps verwijderen die ik niet meer nodig had. Zoals je kunt zien had ik er flink wat apps op staan, en ongeveer 1/4 daarvan gebruikte ik nooit tot vrijwel nooit. Nog 1/4 gebruik ik alleen als school ontwijking/ter afleiding etc. Het werd tijd om daarvan dus ook een gedeelte te verwijderen. Uiteindelijk heb ik 19 apps verwijderd! Van apps die ik nooit gebruik (WRTS) tot apps die ik wel gebruik, maar niet zo nuttig zijn (Youtube, Timehop). Mocht ik ze echt missen, zijn ze zo weer gedownload, maar voor nu is het al een fijne opschoning van mijn telefoon. Plus ik heb al weer wat meer MB vrij.

Daarna ben ik push berichten gaan uitzetten. Ik moest even googelen hoe ik dit het snelste kon doen, maar het makkelijkste gaat dit gewoon via Instellingen -> Berichtencentrum -> App naar keuze aanklinken -> Toon in berichtencentrum uitvinken. Ik hoef geen push bericht wanneer mijn koetjes klaar zijn om gemolken te worden of wanneer ik nou weer eens moet gaan dikken bij de McDonalds. Zo, nog meer leeggemaakt.

Vervolgens heb ik al mijn foto's van voor 2014 uitgezocht. Dit waren er best wel wat en ja, het was een hels karwei. Maar het fijne hiervan is dat ik ze hierna op mijn PC kon zetten, en ze van mijn telefoon kon verwijderen. Hoef ik ze niet meer op mijn computer uit te zoeken, want ik weet dat het dan niet meer gebeurd, en het scheelt flink wat MB. Die van na 1 januari komen wel weer een keer en heb ik nog wel eens nodig.

Daarna ben ik per social media app mijn volgers gaan uitzoeken. Dit hoort niet perse bij het declutteren van je iPhone, maar aangezien ik die social media eigenlijk alleen maar op mijn telefoon bekijk, vond ik het erbij horen. Uiteindelijk heb ik 31 mensen ontfollowed op Twitter (en volg ik nu nog maar 55!! mensen), 35+ blogs op Tumblr en 24 mensen op Instagram.. Heerlijk, alles weer clean!

De allerlaatste stap is dat elke keer wanneer ik een vervelende nieuwsbrief binnen krijg, die ik toch niet lees, ik niet op de delete knop druk, maar even het mailtje open om te 'unsubscriben'. Hopelijk kom ik dan ooit van al die vervelende nieuwsbrieven af..

Zo, mijn telefoon is in ieder geval weer leger en fijner in gebruik. Nu nog een keer een nieuwe screenprotector erop en we zijn weer ready to go...