29 april 2014 / Three DIYs I'm dying to try

De laatste tijd word ik overspoeld met leuke links naar DIY projecten. Leuke uitnodigingen voor feestjes om zelf te maken, sieraden-opberg-systemen, je kan het zo gek niet bedenken of ik kom het tegen. Kriebels om het allemaal uit te proberen krijg ik er van, maar nu zit het er even niet in. Dit zijn de drie die ik het allerliefste meteen nu zou maken!
DIY Dip Dye Placemats (bron)
Allereerst een ode aan deze blog die ik pas ontdekt heb. Volgens mij is de blog rete-populair en was ik zowat de enige in heel blog-lezend Nederland die hem nog niet kende, maar ik ben er gek op. Prachtige fotografie en hele leuke DIYs. De eerste die ik tegenkwam, zijn deze gave placemats. Ik hou, ook al wordt zo vaak gebruikt, nog steeds ontzettend veel van Dip Dye en deze wil graag eens uitproberen. Misschien met peachy kleuren of juist grijs en zwart. Gaaf!
DIY Laundry bag (bron)
Nu gooi ik altijd mijn kleding maar op de grond om het een keer in de zoveel tijd mee naar beneden te sjouwen. Hoe ideaal is zo'n leuke zak die je gewoon makkelijk mee naar de wasmachine kan nemen zonder onderweg 10 paar sokken te verliezen? Deze MOET ik maken, hij is ideaal!
DIY Celery Stamped Art Prints (bron)

Als laatste dit super gave kunstwerk. Ik ben nog bezig met de muren op mijn slaapkamertje opvullen en ben op zoek naar unieke stukken. Zo heb ik een prachtige zeefdruk van Chef'Special gekocht (die nog even een mooi lijstje moet krijgen) en wil ik iets leuks doen met mijn Postcrossing kaarten. Dit bleekselderij kunstwerk vind ik ook erg leuk en wil ik graag aan mijn muren hebben hangen.

Hebben jullie nog leuke DIY-projecten die je binnenkort graag zou willen doen? En wat is jullie favorieten manier om al deze projecten te bewaren?

27 april 2014 / Things I look forward to

In deze zware tijd voor de examens, waarin ik dagen niet buiten kom en uren met mijn hoofd in de boeken zit, word ik af en toe een beetje moedeloos. Het lijkt alsof ik de rest van het jaar nog wel zo zit te leren, terwijl het eigenlijk nog maar een paar weken is. Daarom heb ik af en toe een lijstje nodig met dingen om naar uit te kijken.

2 mei: Miley Cyrus concert

Volgende week zit ik rond een uur of 8 's ochtends in de trein richting Amsterdam om bij de Ziggo Dome voor de deur te gaan liggen met mijn zusje. We hebben staanplaatsen bij het Miley-concert (als het door gaat tenminste, ze lag de hele week in het ziekenhuis) en we willen front row. Hopelijk is het een beetje mooi weer, want dan vind ik het wachten geen ramp. Ik heb er heel veel zin in zelfs! Oh en in het concert natuurlijk ook ;)

31 mei: Jersey Boys
We hadden het Postcode loterij lot van papa nog niet opgezegd, dus van de week lag er opeens een brief op de mat. Wat bleek; we hadden kaartjes gewonnen voor de musical Jersey Boys! Samen met mijn zusje ga ik hier nu 31 mei heen, ik ben heel benieuwd. Ik ben ook al jaren niet meer naar een musical geweest, m.u.v. de schoolmusical, ik denk dat de laatste keer Crazy Shopping in 2010 was.

25 juni: One Direction

25 juni wordt voor mij de tweede keer One Direction. Ik ben geen die-hard fan, maar samen met een vriendinnetje wordt dit super gezellig. Lekker fangurrlen.

26 juni: diploma uitreiking
Ik kan niet wachten tot ik dat papiertje eindelijk in mijn handen heb. Na zes jaar (hard) werken ben ik aan de ene kant blij als ik dadelijk van vakken als wiskunde af ben. Aan de andere kant ga ik de middelbare school wel heel erg missen. Toch wordt deze dag heel erg leuk. Een afronding van een hele mooie schooltijd. En oh ja, ik ga speechen dus als iemand ideeën heeft :)

30 juni: Vakantie :)
30 juni ga ik op vakantie en ik heb er zo ontzettend veel zin in. Drie weken interrailen met Janieke en jeetje, ik kijk er zo naar uit. Nieuwe steden, nieuwe culturen, nieuwe ervaringen. Zo- ontzettend- veel zin in!!

En de volgende dingen kijk ik ook heel erg naar uit, na de examens:
- Niet meer leren- Veel lezen- Heel veel feestjes

Nog maar een maand. Met deze dingen in mijn achterhoofd moet het te overleven zijn.

26 april 2014 / Classics part 2

Dit blogje schreef ik alweer een hele tijd geleden, maar heb ik nooit online gezet. Tijd context klopt dus niet helemaal, maar inhoud wel.Het is al weer een tijdje geleden dat ik een boek gelezen heb. Als ik nu in een boek begin, dan val ik vaak al na 5 bladzijdes in slaap, of verlies ik mijn concentratie. Het zit er nu even niet in. Toch heb ik sinds mijn laatste Classics blogje nog drie boeken gelezen, die alle drie eigenlijk ook nog eens echte klassiekers zijn. Hierbij mijn oordeel.

Phileine zegt Sorry
Ronald Giphart

Phileine zegt Sorry is een boek waar ik wel ooit van gehoord had, misschien ook wel door de film, maar waarvan ik de inhoud eigenlijk niet kende. Het boek vertelt het verhaal van Phileine (duh). Haar vriendje speelt in een toneelstuk in New York en ze besluit hem voor de première als verassing op te zoeken. Laat nou blijken dat het een stuk is waarin openlijk wordt geneukt op het podium. Phileine raakt hiervan in schok en de rest van het boek is eigenlijk net zo bizar. Er komt ontzettend veel seks in voor, een vraag bij het Nederlands leeskringgesprek wat ik had over dit boek en Turks Fruit ging dan ook over of het thema wel liefde was, en eigenlijk niet gewoon seks. Toch heeft de liefde ook duidelijk een onderliggende rol. Hierdoor wordt het geen vies, pornografisch boekje, maar een leuk boek met vooral een interessant hoofdpersoon. Phileine is apart, open, misschien autistisch. Gelaagd. Dit maakt het boek heel interessant en ik vond het ook zeker wel een aanrader. Je moet alleen tegen een beetje grof omschreven seks kunnen.

Robinson Crusoe
Daniel Defoe

Robinson Crusoe is volgens mij bij veel mensen wel een bekend boek, alleen al door de tv-serie Expeditie Robinson. Het boek is dan ook al een oudje, het is in 1719 uitgekomen. Hierdoor moet je het even in zijn historische context plaatsen, om het boek te begrijpen als je het leest. Het boek gaat over een man die gestrand is op een onbewoond eiland, en hier is prettigs van weet te maken. Hij leeft hier een twintigtal jaren, en succesvol. Ik vond dit boek erg leuk om te lezen, omdat het duidelijk een soort van utopie laat zien. Toch was het boek lastig om doorheen te komen. Met name de oude stijl waarin het geschreven is, maar ook miste het een stukje spanningsopbouw. Toch ben ik blij dat ik het boek gelezen heb, en dan met name omdat het een belangrijk boek is voor de verdere literatuurgeschiedenis.

Fahrenheit 451
Ray Bradbury

Wat had ik over dit boek al veel gehoord. Op Tumblr wordt het boek altijd helemaal de hemel ingeschreven. Hierdoor waren mijn verwachtingen ook ontzettend hoog. Tuurlijk, helemaal wanneer  in het boek boeken verboden zijn. Helaas heeft het boek mijn verwachtingen niet helemaal kunnen voldoen. Het boek gaat over een 'firemen', een brandweerman. Alleen in deze wereld blussen zij geen vuren, nee, brandweermannen starten ze, om boeken te verbranden. Op een dag wordt Guy (de firemen) toch nieuwsgierig naar boeken, onder andere doordat hij iemand ontmoet die hem daarin 'triggert', en dit zorgt tot spanningen binnen zijn beroep, met zijn vrouw en met de overheid. Het voldeed mijn verwachtingen niet, omdat ik een stukje spanningsopbouw miste en ik er gewoon niet echt lekker inkwam. Of dit ligt aan de dunheid van het boek (slechts een bladzijde of 150), of aan een gebrek aan karakterontwikkeling, dat weet ik nog niet. De schrijver had er meer van kunnen maken. Wil niet zeggen dat het thema van het boek niet ontzettend interessant is en het idee dat boeken verboden zouden zijn. Brrr..

Zo, dat waren weer mijn classics van de afgelopen tijd. Een volgend blogje.. Dat zal nog even duren. Nog een periode en een meivakantie en dan zit ik al in mijn examens! Oh nee, eerst nog een weekje Lissabon en wat daagjes Engeland te goed :)

24 april 2014 / Hoe ik denk de examens te overleven

Nog 17 dagen tot het eerste examen. 17 dagen. De klok tikt snel en ondanks dat ik eigenlijk me nergens druk om maak, is het toch wel een beetje spannend. Spannend omdat ik mezelf hoge eisen stel, minstens met alleen maar afgeronde zevens wil slagen en van een paar zevens nog achten wil maken. Spannend omdat het wel echt moet gebeuren in die anderhalve week. Spannend, omdat ik eigenlijk nog helemaal niet weg wil uit het vertrouwde middelbare school-wereldje. Maar toch weet ik zeker dat het goed komt. Omdat ik eigenlijk niet kan zakken. En omdat ik 12 mei dadelijk heel goed voorbereid ben.

En zo ben ik van plan me voor te bereiden: • Plannen, plannen, plannen. Ik denk dat mijn planning echt het beste is wat ik heb kunnen doen. Elke dag heb ik twee momenten waarin ik een vak leer, twee vakken op een dag dus. Die momenten variëren van anderhalf uur (met een taal ben ik zo klaar) tot een uur of drie, vier voor M&O, aardrijkskunde etc. Elk momentje vrije tijd is ingepland, elke dag werken zit in het schema. De komende twee weken kan ik niet onverwachts afspreken. De planning is heilig.
 • Overdag leren & 's avonds chillen. Overdag ben ik het productiefst, dus heb ik besloten alleen overdag te leren en 's avonds altijd iets leuks te gaan doen, tot maximaal een uur of 11, zodat ik de dag erna ook weer productief kan leren. 
 • Gezond eten. Al een aantal weken ontbijt ik elke dag met een groene smoothie en ik merk dat ik me er beter door voel. De rest van de dag wil ik echter het gezonde eten nog wel eens in de steek laten, en ik merk dat ik me daardoor minder fit voel. Ik kom al weinig buiten op deze lange dagen en dan is fit voelen door middel van gezond eten wel heel fijn.
 • Genoeg slapen. Nog zoiets wat met fit zijn te maken heeft. Zonder goede nachtrust kan ik niet zo effectief leren als met. Het kan, maar ik doe het liever niet en dus probeer ik de komende weken minstens 8 à 9 uur per nacht te slapen. Met mijn raam open, onder mijn nieuwe dekbed (welke echt the best is maar oké ander verhaal).
 • Lyceo examentraining wiskunde. Jep, ook ik moet er aan geloven. Een examentraining voor wiskunde. Aanstaande maandag tot en met dinsdag ben ik van 's ochtends 7 tot 's avonds 7 weg van huis, naar Eindhoven, om een examentraining te doen. Aan de ene kant geloof ik dat het me heel erg gaat helpen, aan de andere kant zie ik er ook heel erg tegen op, maar dat is vooral omdat het zulke lange dagen zijn waarin ik zoveel moet leren.
 • Prioriteiten stellen. Even niet elke serie volgen, even niet heel sociaal zijn, even niet regelmatig koken. Allemaal even niet. Alles even gecentraliseerd rondom het examen.
Nog heel eventjes. Nog heel even knallen. Ik kan het. Iedereen die in zijn eindexamenjaar zit kan het. 

22 april 2014 / 25 x Happiness

Regelmatig kom je tegenwoordig op het internet artikeltjes tegen waarin bloggers delen waarom ze zo gelukkig zijn op dit moment. Hele challenges worden er ook omheen gecreëerd. Deze blogjes zijn vaak mijn favoriete blogjes om te lezen. Ik zoek zelf ook altijd heel erg naar de fijne dingen in het leven en dit soort stukjes helpen je heel erg om alles te waarderen. Nu moet ik zeggen dat ik de laatste tijd niet meer zo'n geluksgevoel heb gehad als ik eerst wel eens had. Zo'n vlaag van warmte, waarin je je beseft dat je on top of the world bent. Gelukkig weet ik heel goed waardoor het komt, het gemis van papa voornamelijk. Daarentegen besef ik me ook maar al te goed dat ik in de laatste weken van het ds. Pierson college zit en daar wil ik van genieten. Dus probeer ik mezelf te realiseren hoe fijn ik heel veel dingen vind. Vandaag 25 mooie, leuke, lieve momentjes.
 • LSD met het allerbeste leerjaar wat je je kunt bedenken
 • Bijna elke ochtend een groene smoothie hmm.
 • Een hele hele strakke planning maken om te leren voor de examens met goede moed dat je hem ook echt kunt volhouden

 • Het gala wat shit was maar wel met al mijn lieve vriendjes en vriendinnetjes
 • Vrijdag naar Amsterdam met school!
 • Omdat we vrijdag toch in Amsterdam zijn met school de treinkaartjes kopen voor de zomervakantie :)

 • Paaspop met mijn beste vriendinnetje om voor de tiende keer Chef'Special te zien
 • Lana del Rey weer een beetje herontdekken - het concert is alweer bijna een jaar geleden maar was zo fijn

 • Lieve leuke mensen leren kennen op school door mijn laatste tripje naar Engeland ooit
 • Een heleboel Vampire Diaries en Originals afleveringen achter elkaar kijken
 • Naar huis fietsen en mijn zonnebril op moeten doen
 • Dat het wel handig is dat ik op hakken kan lopen en niet zo snel pijnlijke voeten heb :)
 • Mooie Postcrossing kaartjes in de bus krijgen
 • Dingen van je To Do List afstrepen
 • Beseffen dat je hele fijne leraren hebt
 • Dat het al licht is als ik 's ochtend op sta - ook al is het zo vroeg
 • Een weekplanning maken samen met mama met een heleboel lekkere gerechtjes
 • De hoeveelheid selfies met allemaal mooie mensen op mijn telefoon
 • Jurkjes aan kunnen zonder het belachelijk koud te hebben
 • Ondanks mijn magere horecaloontje ontzettend veel van mijn werk houden en het met plezier doen!