18 september 2014 / Blog break

Ik neem een blog break. There. I said it. Waar ik al een aantal dagen tegen aan hik, heb ik nu uitgesproken. Tijd voor een blog break. Want oh, wat zijn er veel dingen waar ik wel  over zou willen bloggen, maar waar ik de tijd noch energie voor heb!

Studeren is hartstikke leuk, maar heel, heel erg vermoeiend. Allemaal nieuwe indrukken, drie grote opdrachten per week inleveren, veel lezen, weinig slaap, veel reizen en dan ook nog 20 uur per week werken. Het vreet gewoon heel veel energie en ik weet mijn tijd nu nog niet zo goed te verdelen. Er zijn zoveel leuke dingen die ik al tijden op mijn to-do list heb staan, maar waar ik gewoon niet aan toe kom. Stom!

En dus ga ik de komende tijd even een ritme creëren, zonder dat mijn blog daar bij in de weg zit. Want het voelt toch heel erg als een verplicht. Zelfs met minder dan 50 bezoekers per dag ja. En als ik dan een loos momentje heb de komende tijd, dan kan ik nog steeds bloggen. Dan gaat ie bij de opgeslagen posts en weet ik zeker dat ik jullie over een tijdje van allerlei leuks kan voorzien.

Ondertussen blijf ik gewoon fijn allerlei andere blogjes lezen, met veel bewondering van mensen die wel regelmatig kunnen bloggen. En wil je in de tussentijd toch een beetje op de hoogte blijven? Check Twitter!

Liefs,
Benthe


14 september 2014 / Book Report #8 - The Wedding

Wist jij dat er een soort van vervolg op The Notebook is geschreven? Ik ook niet. En dus stond dit boek van Nicholas Sparks gewoon op mijn to read lijstje, net zoals al zijn boeken staan die ik nog niet gelezen heb. Pas toen ik van de week opzocht waar dit boek over ging, kwam ik er achter dat dit over de dochter en schoonzoon van Noah van the Notebook gaat. Gaaf!Wilson is dus de schoonzoon van Noah en na 30 jaar huwelijk met Jane, de dochter van Noah, ondervindt hij dat de romantiek er nu wel echt een beetje uit is. Nadat hij hun 29ste trouwdag is vergeten, is het alleen maar erger geworden. Hij wil echter absoluut niet opgeven, en zoekt wanhopig naar manieren om zijn vrouw weer verliefd op hem te laten worden. 

In dit boek worden dan flashbacks beschreven, van de eerste jaren van hun huwelijk, naar de tijd dat ze nog echt verliefd waren. Ook komen er grote stukken van Noah & Allie's huwelijk in voor, wat op en top romantisch was natuurlijk. En als dan Anna, de dochter van Wilson & Jane, gaat trouwen, wil Jane er alles aan doen om haar de romantische bruiloft te geven die zij zelf nooit gehad heeft.

Allereerst, je moet dit boek alleen lezen als je the Notebook gelezen hebt. Waarschijnlijk zul je het verhaal wel begrijpen, maar lang niet zo goed als wanneer je the Notebook gelezen hebt. Daarnaast heb je niet echt that feeling, die connectie met de personages en dus moet je echt eerst The Notebook gelezen hebben. 

Het boek is verder gewoon op en top Nicholas Sparks romantisch. Het bevat bijna alle clichés, met grote houten huizen met veranda's, mensen die al tientallen jaren samen zijn, grote bruiloften. Heerlijk vind ik dat. Na het lezen van een Nicholas Sparks boek heb ik altijd de ontzettende behoefte om naar zo'n heerlijke Southern State op vakantie te gaan. Waarschijnlijk heb ik een compleet geromantiseerd beeld van die staten door de boeken, maar oh wat omschrijft hij het elke keer weer heerlijk. Ontzettend warm, lekker ouderwets. Erg gaaf!

Het boek was ontzettend dun, in totaal een bladzijde of 190. Geen wonder dat ik het binnen één dag uit had. Je kunt zeggen dat het verhaal hierdoor misschien wat minder ontwikkeld was, maar ik vond dat elk element er in zat. De personages werden prima uitgewerkt, en de tijdspanne van het boek is ook maar kort, dus de lengte van het boek was prima.

Eigenlijk heb ik op dit boek niks aan te merken, zoals meestal met Sparks' boeken, en dus krijgt dit boek 5 sterren van mij :)


10 september 2014 / First weeks with Macbook!

Wat kon ik niet wachten tot mijn Macbook binnen kwam! Na lang gewacht te hebben tot ik hem besteld had, daarna gewacht te hebben tot ie binnen kwam en ik hem kon gebruiken.. Man, de verwachtingen waren zo hoog! Wat vind ik er nu van na wat weekjes gebruik?Dit is hem! Hij is zo mooi. Niet alleen is het design van Apple sowieso gaaf, de Macbook is gewoon prachtig dun en strak. Daarnaast is ie heel gestroomlijnd, gaaf. Ook vind ik het erg mooi dat hij ' licht' geeft. Tenminste, het appeltje op de achterkant en het toetsenbord. Voor de normale gebruiker waarschijnlijk zo normaal, maar voor mij als Macbook-newbie echt iets om je elke keer weer over te verbazen.Ook de sleeve die ik er erbij gekocht heb, viel niet tegen toen hij binnen kwam. Super cute! Het is een sleeve van MiPac, gekocht via Asos. Hij heeft een leuk (Aztec?) printje en is super zacht van binnen. Beschermt ie mijn Macbook dus goed :)

En de Macbook zelf dus: hij is erg fijn. Ik moet wel echt nog heel erg wennen, en volgens mij heb ik de helft van de functies nog niet ontdekt. Ik ben er al heel blij mij. Het allerfijnste vind ik dat hij gewoon übersnel is, een pagina openen kost nog geen seconde en hij heeft geen moeite met 20 internetpagina's tegelijkertijd.

Ook het typen vind ik ideaal. Het toetsenbord typt gewoon erg lekker en ik kan er ook snel op typen - allemaal erg fijn. Wel moet ik even wennen aan de andere toetsen dan op Windows. De cmd-toets i.p.v. de ctrl toets gebruiken etc. Gelukkig went dit heel snel! Zo zijn er nog wel meer Windows dingetjes die ik altijd automatisch doe, maar ik verwacht dat dat automatisch wel veranderd.

Ook de programma's die al op de laptop zitten, bevallen me goed. iPhoto, Agenda, Mail. Fijne, mooi gedesignde software. Pages werkt ook goed, maar toch ga ik via de universiteit (voor €2,95 (: ) Microsoft huren. Dat werkt toch af en toe net wat beter!

En daarnaast is de batterijduur natuurlijk ideaal. Niet continu aan de oplader, nope. De batterij gaat minstens een uurtje of 8, 9 mee! En dat was een van de pros voor mij om deze te kopen en niet de Pro: de goede batterijduur die hij nu dus al bewezen heeft!

Ja, ik ben absoluut verliefd op mijn Macbook! Ik heb er al flink wat uurtjes op gespeeld. Heb jij misschien nog tips voor de nieuwe Macbook gebruiker?

7 september 2014 / The Casual Vacancy

Dit boek staat al eeuwen op mijn to-read lijstje. Al sinds het boek uitkwam, was ik al heel benieuwd naar J.K. Rowling's eerste boek na Harry Potter. Toch kwam het er telkens niet van. Het is zo'n dikke pil, en het verhaal leek me in eerste instantie ook absoluut niet interessant. Daarnaast, de grootste Harry Potter fan die ik ken, Janieke, had best wel een beetje moeite met door het boek heen komen in het begin. Aan de ene kant waren mijn verwachtingen dus redelijk hoog, hallo, het is wel J.K. Rowling! Aan de andere kant waren de meningen om me heen niet erg enthousiast en sprak het verhaal me ook niet zo aan. Ik ging dus redelijk neutraal het boek in.Pagford is een klein dorpje, waar iedereen elkaar kent en er lekker geroddeld wordt. Wanneer Barry Fairbrother dan overlijdt, komt er een plekje vrij in het Parish Council. Barry was erg behulpzaam voor The Fields, de achterwijk vlakbij Pagford, en zorgde goed voor de mensen daar. Er ontstaat een strijd voor zijn plekje. Ondertussen zijn er tieners in gevecht met hun ouders, relaties lopen stuk.. Een groot drama.

Het boek begint meteen met heel veel personages. Elke personage wordt geïntroduceerd met een eigen perspectief, een eigen verhaal. Ik had in het begin dan ook veel moeite met alles uit elkaar te houden. Zoveel namen, zoveel dingen die je moet onthouden om het verhaal te begrijpen. Lastig! Daarentegen is de character development wel erg goed, lang geleden dat ik een boek heb gelezen waar je de personages zo goed leerde kennen. Misschien wel iets te goed...

De schrijfstijl van J.K. Rowling had ik wel echt gemist, ze heeft nog steeds dezelfde stijl als bij HP en dat is heerlijk. Heel vlot, je vliegt erdoor heen en wordt meegenomen in het verhaal. Vooral vanaf een bladzijde of 300 wilde ik graag doorlezen. Daarvoor moest ik nog echt wennen aan alle personages, hierna zat ik er echt lekker in.

En dan het verhaal.. Ik weet het niet. In het begin wist ik echt niet waar het heen ging, of er überhaupt wel een verhaal in zat. Nou, dat zit er wel in, maar het is absoluut niet duidelijk aan het begin van het boek waar ze naar toe werkt. Een beetje vaag dus af en toe.

Het gaafste aan het boek vond ik nog wel de realiteit. Het boek is zeer realistisch. Het is niet perfect, het wereldje in Pagford is niet perfect. Het is juist bizar. Mensen hebben affaires, er wordt veel gesproken over drugs en porno, en vooral seks, veel seks. En waar veel boeken die kant achterwegen laten, wordt hier de realiteit getoond van de wereld, met name in een achterstandswijk. Heel goed.

Al met al heb ik niet echt één mening over het boek. Aan de ene kant was ik niet super enthousiast, ik kreeg geen wauw gevoel toen ik het boek uit had, maar toch heb ik het boek niet met tegenzin gelezen en heb ik genoten van de realiteit en de schrijfstijl. Voor nu geef ik het boek daarom 3,5*.

Nu heb ik ook nog het eerste boek van Robert Galbraith klaar liggen, ik ben daar nu alleen nog maar extra benieuwd naar..

6 september 2014 / Kaneel-rozijn brood

Officieel, meteorologisch, is de zomer al afgelopen, en de herfst dus begonnen. Nu was het de afgelopen week nog heerlijk weer, toch voel je de herfst aankomen. 's Ochtends is het vaak nog fris, 's avonds koelt het ook snel af. Van de week heb ik al een avondje de gordijnen dicht gedaan en allerlei kaarsjes aangestoken. Kopje thee erbij, filmpje kijken.. Dat zijn de perfecte herfstavonden voor mij.

En wat hoort er nog meer bij herfst? Kaneel, pepernoten en heel veel koppen warme thee. Die eerste pepernoten heb ik alweer op (don't judge), de thee drink ik al graag en dit brood is mijn cinnamon fix. Het heeft wat weg van suikerbrood, maar dan een stuk minder zoet. Nog steeds zoet zat, maar anders zoet. En heerlijk! En ook nog eens heel makkelijk. Ja, ik hou van dit recept!

Kaneel-rozijn brood
Bron recept (een beetje aangepast)

Ingrediënten:

- 1 zakje gist
- 235 ml warme melk
- 80 ml warm water
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel zout
- 60 gram boter, gesmolten
- 120 gram rozijnen
- 445 gram tip '00'  bloem

Giet de melk en het water in een grote kom (het liefste van een staande mixer) en strooi daar over het gist. Laat dit een minuutje of 5 werken, het zal dan een beetje schuimen. Meng de suiker, het zout en de gesmolten boter er doorheen. Mix de rozijnen er door en voeg dan langzaam aan het bloem er aan toe, tot het deeg een geheel wordt. Als het iets te droog is, voeg je nog wat water toe. Als het iets te nat is, voeg dan nog wat bloem toe. 

Kneed het bloem, of met de hand, of met een deeghaak op een mixer, nog voor zo'n 7-10 minuten. Het is dan elastisch. Dek het deeg af met een theedoek en laat het twee uur rijzen op een warme plek. Het is dan verdubbeld in massa.

Kaneel-mengsel

100 gram kristalsuiker
2 theelepels kaneel
1 ei, losgeklopt

Meng het suiker en de kaneel in een bakje en zet apart.

Kneed het deeg nog heel eventjes op een bebloemd werkblad. Rol het dan uit tot ongeveer 20 bij 25 cm. Strijk het ei uit over het deeg. Strooi daar de kaneelsuiker over. Vouw het deeg dan tot een soort van 'boomstam'. Ik vouwde eerst de bovenkant en onderkant naar binnen. Hierna pakte ik de buitenkanten en vouwde die naar binnen. Leg het deeg hierna in een cake/broodvorm, met de vouwnaden naar beneden. Druk alles even aan zodat het deeg gelijk matig in de vorm zit. Dek af met een theedoek en laat nog minstens een uur rijzen, het deeg zal dan weer verdubbeld zijn.

Verwarm hierna de oven voor op 180 graden. Bak het brood in de voorverwarmde oven, in ongeveer 40 minuten zal het gaar zijn. Het brood is dan goudbruin en als je er op klopt, zal het hol klinken. Na een minuutje of 10 afkoelen kun je het brood uit de vorm halen, gewoon even op zijn kop en het komt eruit. 

Bereid je voor, je huis ruikt nu heerlijk ;) Laat het even afkoelen en eet het met een dun laagje boter. Heerlijk!

5 september 2014 / August favourites

Vanaf nu elke maand een blogje met daarin in mijn favorieten dingen van die maand. Series, films, boeken, kleding. Leuk om bij te houden :)

Ik had eigenlijk gehoopt dat dit blogje vol zou staan met bruine benen, terrasjes en zon. Helaas viel dat vies tegen. De zon die we hadden, was wanneer ik aan het werk was. Verder is het weer helaas bagger geweest. Ben ik de enige die nog niet echt het gevoel heeft dat het zomer is geweest? En dat het nu lekker weer is, is heerlijk - maar helaas koelt het 's avonds nu al heel snel af en zit ik 's ochtends toch nog bibberend op de fiets.

Favourite series - NashvilleIk twijfelde heel erg of ik hier Grey's Anatomy zou neerzetten, die ik weer opnieuw aan het kijken ben, of Nashville, de nieuwe serie waar ik compleet verslaafd aan ben. Het is dus Nashville geworden  ;) Deze country serie is heerlijk dramatisch, met gave muziek en best of all: Michiel Huisman. Dit is mijn nieuwe must watch!

Favourite introgroepje - groepje 35


Wat ben ik blij dat ik aan de intro mee heb gedaan. Anders had ik namelijk nu in mijn eentje radeloos rond gelopen op school. Gelukkig is dat niet het geval en heb ik nu een heleboel leuke mensen om me heen, die je goed kunnen helpen en het daarnaast ook nog eens gezellig maken :)

Favourite gadget - Macbook Air

Hier had eigenlijk niks anders kunnen staan ;) Volgende week heb ik nog een wat uitgebreider blogje over hoe ik mijn eerste weken met mijn nieuwe Macbookje heb ervaren, maar ik kan vast verklappen: I'm totally in love!

Favourite song - If I didn't know better


Dit nummer zat in een van de eerste afleveringen van Nashville en vanaf dit moment was ik om. Wat een prachtig nummer, heel lief en tender. Sindsdien staat dit nummer op repeat, het zou me niet verbazen als ik dit nummer al een keer of 100 geluisterd heb.

4 september 2014 / Ochtendroutine

Via via kwam ik een leuke serie tegen - 'My Morning'. Niet alleen vond ik de serie ontzettend  leuk om te lezen: ik besloot hem ook te vertalen en zelf in te vullen! Mocht iemand anders hem ook willen invullen - be my guest!1. Ben je een ochtendmens?

Ik was altijd een nachtmens - tot laat in de nacht series kijken, huiswerk maken, lezen. Rond een uur of 1 naar bed was altijd het vroegste. De laatste paar weken is dit een beetje aan het veranderen - ik vind het heerlijk om rond een uur of 11 naar bed te gaan. Waarom langer wakker blijven wanneer je moe bent? En wat dan nog heerlijker is, is dat je 's ochtends tussen 7 en 8 uit jezelf wakker wordt. En dan ook echt uitgerust bent.

Daarnaast ben ik altijd iemand geweest die 's ochtends makkelijk aan de gang kan gaan. Uit bed komen, en dan met name in de winter, is nog wel eens een opgave. Maar beginnen aan de dag, dat is vaak geen probleem. Ik ben echt niet iemand die cranky uit bed komt.

2. Wat is je wekker en hoe laat gaat die af?

Mijn wekker wissel ik nog wel eens af. Ik heb een normale digitale wekker, ik gebruik regelmatig mijn iPhone wekker maar ook de app 'Sleep Cycle' gebruik ik vaak. Die app zou je wakker maken wanneer je niet meer zo diep slaapt. Of dat werkt, betwijfel ik nog, maar ik vind het wel leuk om bij te houden hoe lang ik slaap en wanneer ik wakker ben geweest.

Al zo lang ben ik niet meer op een 'normale' tijd opgestaan. Toen ik nog naar school ging, stond ik eigenlijk altijd om 7 uur op. De laatste keer dat ik naar school ben geweest is alleen al meer dan 3 maanden geleden en dus heb ik nu niet meer een ritme. Vaak zet ik toch een wekker rond een uur of 9, als ik langer dan tien uur slaap krijg ik vaak hoofdpijn!

3. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?

Eigenlijk pak ik altijd eerst mijn telefoon en check ik mijn Whatsapp, Facebook, Twitter etc. Hierna is het eerste wat ik doe koffie drinken.

4. Wat eet je bij je ontbijt?

Dit verschilt een beetje, maar vaak ontbijt ik met een groene smoothie of yoghurt met muesli en banaan. Ik heb ook fases gehad van brood, havermout en crackers, maar tegenwoordig is het eigenlijk altijd een smoothie of yoghurt.

In het weekend wil ik nog wel eens wat uitgebreider ontbijten, maar dan is het vaak met een tosti, wentelteefjes of afbakbroodjes. Dan ontbijt ik vaak ook pas rond een uur of 11 - dat scheelt veel :)

5. Heb je een heilige beauty ochtend routine?

Niet echt. Ik douche of was mezelf, en maak me op.  Wel gebruik ik altijd dagcrème, maar niet per se een speciaal merk. Ook gebruik ik in mijn haar altijd Biosilk, maar dat is niet per se iets voor 's ochtend, maar voor na het douchen.

6. Heb je een secret/raar/gek ochtend ritueel dat niemand kent?

Als ik 's ochtends heel erg dorst heb, vind ik niets lekkerder dan een glas ijskoude cola light. Veel mensen moeten er niet aan denken, maar als ik echt dorst heb,  is niks lekkerder!

Ben jij een ochtendmens?