21 januari 2015 / Five places I want to go in 2015

Vorig jaar was leuk op het gebied van reizen, maar niet bijzonder. Daarom besloot ik voor dit jaar een korte bucket list te maken wat betreft reizen, geïnspireerd door A Beautiful Mess' Emma. Wat plekken ver weg, wat dingen dichterbij. Hopelijk kan ik ze stuk voor stuk afstrepen!

1. Barcelona, Spanje - 16 augustus tot en met 25 augustus

Dit is geen misschien meer, maar een sowieso. Gisteren hebben we vliegtickets geboekt naar Barcelona! Met nog de domste actie van dit jaar al erbij - ik had de verkeerde heemdatum geboekt. Gelukkig komt dat helemaal goed, maar oh, wat kon ik mezelf slaan. Nu moeten we nog op zoek naar een leuk hotelletje en heel veel fijne adresjes om lekker te eten, winkelen en stappen.

2. Porto, Portugal

Voor mijn eindexamen had ik van mama een citytrip cadeau gekregen - op een zelf te bepalen bestemming. Dit is er (natuurlijk) nog niet van gekomen, en dus hoop ik dit jaar hier gebruik van te maken. Na lang wikken en wegen heb ik besloten voor Porto in Portugal te gaan. Een prachtige havenstad met lekkere portjes, goed eten en een prachtig gezicht volgens mij. Daarnaast is mama ook groot Portugal fan en dus leek me dit een perfecte keuze.3. Terschelling

Telkens als Cynthia blogt over Terschelling, krijg ik ook kriebels om te gaan. Terschelling is één van de vijf waddeneilanden en het is een kalm, rustig stukje Nederland. Ik wil naar Terschelling om een paar dagen uit te waaien, over het strand te wandelen, lekker te eten en in een huisje met open haard te zitten. Het liefst buiten alle vakanties om, in alle rust. Hopelijk kan ik dat dit jaar waarmaken.

4. Italië/Griekenland/Portugal

Na al een hele tijd niet meer met 'ons gezin' op vakantie te zijn geweest, gaat het daar nu toch echt van komen dit jaar :) Het plan is om een lekkere zonvakantie te doen, de bestemming is alleen nog niet zeker. Maar gewoon het idee dat we lekker met z'n drietjes een week lang gaan genieten van de zon, lekker eten en ontspanning. Kan nu al niet wachten! Ik heb zo'n vermoeden dat het Italië gaat worden, we hebben iets prachtigs op het oog.5. Rotterdam

Last but not least, ook in Nederland zelf, is Rotterdam. Ik ben pas één keer eerder in Rotterdam geweest en heb toen niet veel van de stad gezien. Ik wil graag de Markthal zien, de Erasmusbrug aanschouwen en genieten van deze hippe, booming stad.

Bronnen foto's: Barcelona 1/Barcelona 2/Porto/Terschelling/Rotterdam

En wie weet wat we verder nog zullen zien dat jaar. In Nederland hoop ik in het voorjaar, zodra het zonnetje weer begint te schijnen, goed gebruik te kunnen maken van mijn gratis OV. Maar verder zijn tripjes naar Engeland, Scandinavië of België ook welkom hoor ;) Let's make the most of it!

6 opmerkingen

 1. Ik ben zelfs nog nooit in Rotterdam geweest haha, maar staat wel op mijn lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Porto is heel leuk! Toevalig vorig jaar geweest en ik vond het een van de leukste steden! En Griekenland voor een zonvakantie is ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn, nu ben ik nog enthousiaster :) En ja, ik ben al twee keer eerder in Griekenland geweest - zo mooi!

   Verwijderen
 3. Wat een mooi lijstje! Ik ga in maart naar Barcelona en Terschelling staat ook hoog op mijn lijstje. Ik heb nog nooit een waddeneiland bezocht.

  Rotterdam is trouwens super leuk! Ik woon zelf midden in het centrum. Er zijn zoveel leuke hotspots!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom wil ik ook zo graag. Al het eten <3 ;)

   Verwijderen
 4. Mooie lijst heb je! En ik heb precies hetzelfde als het over Terschelling gaat. Ik heb niet veel met vakantie in eigen land maar dankzij Cynthia wil ik hier toch heel graag naar toe.

  BeantwoordenVerwijderen