16 januari 2015 / Ricottapannenkoekjes

Dit recept kwam eigenlijk heel plotseling tot stand. Ik had zin in een lekker ontbijtje en we hadden nog ricotta. Na wat bladeren in mijn kookboekjes etc. kwam ik deze heerlijke ricottapannenkoekjes tegen en deze moest ik maken. Met goed resultaat, wat waren deze pannenkoekjes perfect. Heerlijk luchtig en niet te zoet, maar wel zoet zat ;) Deze dus even snel tussendoor voor jullie want oh. Zo ontzettend lekker. Maak ze!

Voor 3/4 pannenkoekjes:

- 160 gram ricotta
- 30 gram kristalsuiker
- rasp van 1 citroen
- 1 (biologisch) ei
- 40 gram bloem, gezeefd
- olie of boter
- poedersuiker
- frambozen (eventueel ontdooide diepvriesframbozen)

Meng met een garde de ricotta met de kristalsuiker, het rasp van het citroen en het ei. Roer de bloem erdoor, zorg dat je geen klontjes hebt. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de pannenkoekjes (ongeveer anderhalve eetlepel per pannenkoekje), ongeveer 4 minuutjes per kant. Serveer met poedersuiker en frambozen. 

3 opmerkingen

  1. Dit is geheel nieuw voor mij. Het ziet er heel lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmm, heerlijk! ricotta & citroen vind ik altijd een goeie combinatie, nooit aan gedacht om het bij pannenkoeken toe te passen!
    xo, cheyenne

    BeantwoordenVerwijderen